zeilen

De Noordzee is een ideale bestemming voor de ondernemende zeiler en heeft een lange en rijke maritieme traditie. De kust leent zich bij uitstek voor dagtochten en kortere zeiltochten. De havens bieden volop gezelligheid, cultuur en culinair genot. Klik op zeilen voor een indruk van de mogelijkheden.
Bij meerdaagse zeiltochten komen andere bestemmingen in beeld; Engeland, Ierland, de Kanaaleilanden….Frankrijk, Portugal.
Klik hier voor het logboek

De Isolde is voorzien van alle gemakken. Gerbrand de Jong is een ervaren schipper, die de Noordzee en Zeeuwse stromen als geen ander kent.

Noordzee zeilen en dagje zeilen Zeeland

Thuishaven: Hellevoetsluis aan het Haringvliet. Dit is een mooi vaargebied met gezellige havens; Willemstad, Middelharnis, Zierikzee bijvoorbeeld zijn gemakkelijk in een dag te bezeilen.
Op een uur varen ligt Stellendam, waar we het ruime sop kunnen kiezen, de Noordzee. Een mooie zeiltocht: via Stellendam naar buiten en bij Hoek van Holland weer naar binnen, over de Nieuwe Waterweg langs de Rotterdamse havens en via het Spui, een prachtig riviertje, weer terug.

De Noordzee heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken met tij, golven, vogels,  zeehonden en vergezichten. Een overtocht naar Engeland met bezoek aan een haven is één van de vele mogelijkheden.

Een zeiltocht langs de kust biedt een prachtige gelegenheid om de oceaan beter te leren kennen.
De ultieme rust en grenzeloze uitgestrektheid van de oceaan geeft een sensatie die eigenlijk nergens anders mee is te vergelijken. Tegelijkertijd is het een avontuur vol actie en nieuwe ervaringen en leert de bemanning om rekening te houden met het weer en om te gaan met het schip en de navigatie.

Het zeilen en navigeren doen we met elkaar, het is niet nodig dat u ervaring heeft.

Isolde; exclusief én betaalbaar zeezeilen op de Noordzee.